איזה משקיעים אתם רוצים להיות – פראיירים או נבונים?
הטרגדיה של הרבה מהמשקיעים הישראלים נגרמת מהתנגשות בין שני ערכים שמוכרים לכל ישראלי: "לא לצאת פראייר" מצד אחד ו-"אני כבר יודע הכל, לא צריך להתייעץ עם מומחה" מהצד השני.
משקיע שמנוהל על ידי שתי תפיסות אלו, מבלי שיש לו נסיון קודם ברכישת נכס בחו"ל, עלול, בסבירות די גבוהה, לצאת פראייר.
למזלנו לא מדובר בך. אתה, משקיע נבון.
כשמדובר על השקעות נדל"ן, ובפרט בחו"ל, לקוחותיי מעדיפים ללכת על בטוח ומקבלים שירות של אפיון פרופיל אישי וסלילת הדרך לנדל"ן שמותאם לרצונות ולצרכים שלהם. בהמשך כל נכס פוטנציאלי נבדק עם זכוכית מגדלת. תוך בחינת פרטי הנכס למול הגדרת סוג ההשקעה שמתאים לאותו משקיע, אני בודקת את מאפייני העיר בה נמצא הנכס, האם יש מקומות תעסוקה, מה גובה המס המקומי, מה אופי האוכלוסיה, מה שיעורי ההגירה הפנימית לעיר, מה איכות חברת הניהול וכדומה.
כל זאת, על מנת להבטיח קבלת תמונה מלאה המבוססת על שיקלול כל המאפיינים והנתונים שיבטיחו תשואות של למעלה מ-9% בשנה על ההשקעה, ולאורך זמן.
נפנה רגע מבט למדינת ישראל.
יוקר המחיה הגבוה לצד שחיקת שכר מציג מציאות כלכלית עגומה למדי עבור רוב הישראלים הנדרשים לעבוד הרבה יותר ולקבל פחות.
הנה מקבץ נתונים כלכליים עדכניים:
- לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו ברבעון הראשון של 2017, מחיר דירה ממוצעת עומד על 1.455 מיליון ₪. 153 משכורות ממוצעות. כ-13 שנות עבודה מחיינו מוקדשות לרכישת דירה ממוצעת! (בהנחה שאנחנו משתכרים בשכר ממוצע של 9,500 ₪).
- כלומר, מאז שנת 2008 נוספו עוד כ-3 שנות עבודה לצורך רכישת דירה בישראל.
- לפי סקירה מיוני האחרון, של הכלכלן הראשי של משרד האוצר, היקף החובות הממוצע של משק בית ישראלי הינו כ-200 אלף שקלים בהלוואות. מדובר בעליה של כ-23% בהתחייבויות של משקי הבית בישראל ב-3 השנים האחרונות, שיא של כל הזמנים!
- בסיכום שנת 2016, חמשת הבנקים הגדולים רשמו גידול של 7% בהכנסות הריבית נטו, בהשוואה לשנה שקדמה לה. סך העמלות שנגבו מהלקוחות הסתכם ב-14.5 מיליארד שקל!
- האשראי לדיור מהווה כשני שלישים מסך האשראי למשקי הבית, ובדומה לשנים האחרונות, גם השנה הוא התרחב במהירות.
- עלייה בבקשות לפשיטות רגל של כ-70% בשלוש השנים האחרונות (2012-2015).